Tre topper på fire timer

Trollsteinen
På toppen av Trollsteinen, 849 meter over havet. (Foto: Liv Ødegaard)

Longyearbyen har et flott nærområde hvis man liker å være på tur, med topper i alle fasonger og høyder. Trollsteinen er et populært turmål, med sin karakteristiske form. Vi satte kursen dit lørdag ettermiddag, og startet fra Nybyen øverst i Longyearbyen. Derfra krysset vi elva som renner ned fra Larsbreen og fulgte moreneryggen opp på fjellet som har fåt navnet Sarkofagen og er 512 meter høyt. Turfølget bestod av meg og Kai og vår gode venninne Liv Ødegaard som akkurat har flyttet til Svalbard for å jobbe som informasjonsrådgiver hos Sysselmannen.

Karine_og_Liv
Karine sammen med Liv Ødegaard på toppen av Sarkofagen. Bak ser man Longyearbyen. (Foto: Kai Johannessen)

Etter en kort stopp på Sarkofagen der vi skrev oss inn i toppboka til Svalbard Turn fortsatt vi over Larsbreen og opp til Trollsteinen.

Kai-med-rifle
Kai er fornøyd med å ha kommet seg til toppen og gleder seg til en kopp varm kakao.

Utsikt_Trollsteinen
Utsikten fra Trollsteinen mot sør er upåklagelig.

Etter en lang pause med innskriving i nok en toppturbok, solbærtoddy, kakao og niste satte vi kursen hjemover. Vi tok en annen vei hjem og gikk over Gruvefjellet og Sukkertoppen på rundt 500 meter over havet, der vi fant enda en toppbok som fikk våre navnetrekk. Tre topper på én dag var ikke så verst, syntes vi, og feriret med en bedre middag på det lokale spisestedet Kroa.

Kai_og_Karine
På toppen av Trollsteinen, klare for hjemturen. (Foto: Liv Ødegaard)