Mange spor, men ingen bamse

Vi er tilbake fra en fantastisk påskeferie, med teltliv og lange skuterturer og temperaturer mellom 20 og 25 minusgrader. Eirik Berger, Kai Johannessen og jeg pakket skutersledene og reiste Skjærtorsdag inn til Petuniabukta, innerst i Billefjorden. Der slo vi opp en stor gamme, med parafinovn, og installerte oss for flere dager i felt. Mål nummer en var å komme oss på Newtontoppen, Svalbards høyeste punkt, med sine 1713 meter over havet. Fredagen gjorde vi toppstøtet, og til tross for dårlig sikt på veien ankom vi toppen i strålende sol.

Karine-Newton
På toppen av Newtontoppen og en upåklagelig utsikt. (Foto: Kai Johannessen)

Dagen etter dro vi til Dicksonfjorden og besøkte fangstmann Harald Soleim på Kapp Wijk. Han har bodd der alene i over 30 år og drevet med tradisjonell revefangst og jakt på blant annet reinsdyr og ryper. Etter et langt kaffebesøk dro vi videre til Ekmanfjorden, der det var tjukt med bjørnespor. Men selve bamsen så vi ikke.

Isbjornspor
Kai tar bilde av sporene, med sin egen hånd som referanse. (Foto: Eirik Berger)

Vi rakk også en tur innom fangstfolket på Austfjordnes, Tordis og Nils Aga fra Bodø. De serverte kaffe og kaker og kunne fortelle om en rekke isbjørnbesøk og mange skutte ryper. En herlig påskeferie i Svalbards frie natur!

Kakemonser
Vi ble servert kaker og kaffe av fangstparet på Austfjordnes. (Foto: Eirik Berger)